Újlak uszoda

"A türelem csak türelemmel sajátítható el, mint ahogy az ember úszni csak az úszás gyakorlása által tanulhat meg."

Elérhetőség
Cím: 1173 Budapest Uszoda utca 2.
Tel./fax.: 06-1/256-03-62.
Email: info@ujlakuszoda.hu

Tömegközlekedéssel megközelíthető:
67-es busszal, indul az Örs Vezér téri vagy Rákoskeresztúr, Aranylúd u-i végállomásokról.
198-as busszal, végállomások: Dél-Pesti Autóbuszgarázs, és Rákoscsaba-Újtelep, Tóalmás u.
Térkép

Rákosmente Kft az üzemeltető
Az Úljak u-i uszoda tulajdonosa a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2011-ben döntést hozott, hogy visszaveszi az uszodát a korábbi üzemeltetőtől és egyúttal a 100% tulajdonában álló Rákosmente Városfejlesztő, Városüzemeltető, Kivitelező, Karbantartó és Szolgáltató Kft-t bízza meg 2012. év elejétől az üzemeltetéssel. Gazdasági társaságunk a Rákosmente Kft., amely két cég összeolvadását (Ép-17 Kft. és Lakás-17 Vagyonkezelő Kft.) követően 2007. szeptember 11-én alakult, stabil gazdasági, személyi, és szakmai háttérrel végzi az Önkormányzat által kötelezően elvégzendő és önként vállalt közfeladatokat, illetve közszolgáltatásokat, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal kapcsolatos egyes feladatokat. Korábbi tapasztalatainkat kamatoztatva örömmel vállaltuk el az 1986-ban épült létesítmény teljes körű üzemeltetését.
Az uszoda és mellette a nyári időszakban üzemelő strand komplexum 18 embernek biztosít munkalehetőséget. Emellett több vízi sportágban működő egyesülettel, szervezetekkel, szolgáltatókkal létesítettünk együttműködési megállapodást, hogy a kerület és nem csak a kerület lakói - gyerekek, felnőttek és nyugdíjasok egyaránt - megtalálhassák a számukra legalkalmasabb kikapcsolódási és/vagy sportolási lehetőséget.
A medence
Stacks Image 25
Az uszoda 25 m hosszú, 11 m széles és legmélyebb pontján 182 cm mély medencéje, 28°C fokos vízében az úszni tanulóknak továbbra is könnyű a dolguk, mert jól elkülöníthetően 5x11 nm-es területen a fenékmélység 80 cm magasra emelhető. A 2012. január 16-án újra megnyitott uszoda üzembiztosabb zárakkal új öltözőszekrényeket kapott, a beléptető rendszere is megújult gumipántos „karórák” tekintetében. A 12 és 8 férőhelyes szaunák mellett masszázsszolgáltatás és a megújult büfé is biztosítja a vendégek igényeinek a kielégítését, a gondtalan úszás élményét.